Haberler

KAHVALTI ÇANTASI İÇİN EBEVEYNLERE ÖNERİLER

DAHA BAŞARILI OLMANIN YOLU KAHVALTIDAN GEÇİYOR •Okul çağındaki çocukların beslenmesindeki en önemli nokta, dengeli bir kahvaltıdır. Okula kahvaltı yaparak giden çocuk İyi beslenmiş çocuk demektir. Ve iyi beslenmiş bir çocuk öğrenmeye hazır demektir. •Sürekli alışkanlık olarak öğün atlama, çocuğun okul performansı ve başarısı üzerinde negatif etkiler gösterdiği çalışmalar ile ispatlanmıştır. Yapılan çalışmalarda, kahvaltı yapan çocukların daha başarılı oldukları, daha geç yorgunluk hissi oluştuğu görülmüştür. •Ayrıca kahvaltı yapan çocukların, problemleri daha kolay çözdükleri, derse daha iyi konsantre olduları ve derslerden aldıkları notlar daha iyi olduğu bilinen gerçeklerdir. •1-2 dilim peynir çeşitleri, tam tahıllı ekmek, zeytin, pekmez - bal, süt, haftada 2-3 kere yumurta veya omlet, taze meyve, evde yapılmış kuru meyveli kek veya börek çocukların kahvaltılarında olabilecek gıdalar arasında sayılabilir. BESLENME ÇANTASINDA HAZIR GIDA YERİNE EV YAPIMI YİYECEKLERE YER VERİN •Çocukların evden okula öğle yemeklerini getirmeleri gerekebilir. Bu tarz durumlarda hazırlanması kolay ve yemesi zevkli olduğu kadar, sağlık, güvenilir ve daha besleyici olan besinleri hazırlamalıyız. •Çocukların günlük gereksinmelerinde kemik gelişimleri için kalsiyuma ihtiyaç duyarlar. Hazır şekerli içeceklerdense süt, ayran gibi içecekleri beslenme çantasında bulunmasına özen gösterin. Özellikle evde yapılan probiyotikli ev yoğurdunu eklemeyi unutmayın. •Evden taşıdıkları yemekleri temiz ve güvenilir bir yerde saklaması gerektiğini hatırlatın. Güneşten ve sınıftaki ısıtıcından uzak bir yerde saklamalarına dair uyarın. •Beslenme çantasının için hazır kek, pasta, kraker tarzı gıdalar yerine, evde hazırlanmış sandviç tarzında gıdaları tercih edin. Çocuğunuz meyve alışkanlığı kazanması için beslenme çantasına meyve koymayı ihmal etmeyin.

Devamı

ÖĞRETMEN VELİ GÖRÜŞME GÜN VE SAATLERİ

Bakanlığın talimatı ile  çocukların dikkatini dağıtmamak ,eğitim öğretimin devamlılığını sağlamak  adına velilerin ders saatleri içinde okul ve sınıf içine girmemesi gerekir.Veli görüşmeleri gün ve  saatleri  doğrultusunda öğretmenlerin bilgisi halinde yapılmalıdır.

Devamı

SAĞLIKLI YARINLAR GÜÇLÜ TOPLUM

Devamı

GÜZEL OKULUMUZA HOŞGELDİNİZ

OKULA UYUM SÜRECİ Çocuğun okul öncesi eğitim kurumuna başladığı ilk günlerde okula uyum sağlamakta zorlanması beklendik bir durumdur. Bazı çocuklar okula ilk başladıkları dönemde uyum sorunu yaşarken, bazıları önce uyum sorunu yaşamayıp bir süre sonra tepki verebilirler. Tüm bunlar doğaldır ve genellikle geçicidir. Okula uyumu bireysel boyutta ele aldığımızda, çocuğun gelişim ve öğrenmesini destekleme, okula devamını ve okul başarısını artırma ve yetişkinlikte başarılı bir kariyere sahip olma şansını elde etme gibi katkıları olduğu görülmektedir. Okula uyum hizmetlerinin standart bir program dâhilinde verilmesi hem ülke çapında uygulama birliğini hem de okula uyum etkinliklerini planlayacak öğretmen, yönetici vb. paydaşların süreci daha sağlıklı bir şekilde yürütmesine olanak sağlaması açısından önemlidir. Okula uyum haftasında yürütülecek çalışmaların merkezinde çocuk olmakla birlikte; aile ve okul, uyum sürecinde çocuktan bağımsız düşünülemez. Okula uyumda çocuğun hazır olması, ailenin ve okulun hazır oluşuyla doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle okula uyuma yönelik çalışmalar planlanırken okul, aile ve çocuk birlikte ele alınmalıdır. Okula uyum sürecinin etkili bir şekilde yürütülmesi, hedeflenen amaçların gerçekleşebilmesi için aile, öğretmen ve okul yönetiminin iş birliği içerisinde olmaları ve belirlenen sorumlulukları yerine getirmeleri beklenmektedir. Uyum Sürecinde Aileden Beklenenler Ailelere okula başlama sürecinde hem kendilerinde hem de çocuklarında gerçekleşebilecek kaygının normal olduğu belirtilmelidir. Gerçekleştirilecek ilk toplantıda ailelerden beklenenler net bir biçimde açıklanmalıdır. Ailelerin uyum sürecinin etkili olmasına katkı sağlamak için yerine getirmesi gereken sorumluluklar şu şekilde sıralanabilir: • Öncelikle çocuğun zihninde okulla ilgili olumlu bir görüntü oluşması gerekir. Okuldan söz ederken “Okulun çocuklar için düzenlenmiş özel bir yer olduğu, orada çocukların hoşuna gidecek etkinliklerin yapıldığı, oyunlar oynandığı, okulun yeni arkadaşlar edineceği hoş bir yer olduğu” vurgulanmalıdır. • Aileler çocuklarına okulunu ve öğretmenini tanıtmalı, çocuklarının öğretmenine güven duymasını sağlayıp ihtiyaç duyduğu her an öğretmeninden yardım isteyebileceğini anlatmalıdır. • Aile çocuklarını okulda ne kadar zaman geçireceği, gidiş geliş saatleri konularında bilgilendirmelidir. • Aileler; öğretmen, okul ortamı, sınıf ortamı vb. konularda çocuğun yanında olumsuz söylemlerde bulunmamalıdır. • Çocuğun herhangi bir uyum problemi yaşaması durumunda sınıfındaki diğer çocuklarla karşılaştırmamalı, çocuğun benliğine zarar verecek ifadelerden (Örneğin; “Ağlarsan sana kötü çocuk derler, seni okula almazlar.”, “Seni bebeklerin gittiği sınıfa alırlar.”) uzak durulmalıdır. • Aileler, uyum haftası sürecinde öğretmen ve okul yönetimi ile iş birliği içerisinde olmalıdır. • Aileler, öğretmen tarafından açıklanan program uygulama çizelgesine uyum sağlamalıdır.  

Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

Bir ulusun kaderini değiştiren sonsuz inanç ve yüce bir iman ,fedakarca mücadele Büyük Zafer!  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve canlarını kanlarını hiç düşünmeden ülkemiz topraklarını feda eden Aziz şehitlerimizi minnetle,saygıyla,rahmetle yad ediyorum. Ne Mutlu Türk'üm diyene!                                                                       Gülşah ÖĞÜT                                                                        Okul Müdürü

Devamı

KAMOYUNUN BİLGİSİNE !

Devamı

KARNE SEVİNCİ

Devamı

OKULUMUZDA DOĞANIN RENGARENK GÜZELLİĞİ

Öğrencilerimizi salyongoz kabukları toplayarak bahçesinde keşfe çıktılar ve  okulumuzun bahçesinin güzelliğinin doyasıya tadını çıkardılar

Devamı

Mezunlarımızla Masal Evi, Masal Parkı, Afyonkarahisar Müze Gezisi

Afyonkarahisar Müze ile gezimize başladık.Eski çağlardan yaşayan insanların kullandıkları paraları,çanak çömlekleri,mezar taşlarını ,heykellerle ,kıyafetleri,kullandıkları eşyalar yeni bilgiler öğrendik.Bulunduğumuz şehir Afyonkarahisar'ın yöresel yemekleri,tarihi evleri,kıyafetleri,bakır ,mermer vb .kullanılan eşyalar, zengin kültürel tarihimizi yakından tanıma şansı bulduk.Büyük Tarruz ile büyük bir bağımsızlık mücadelesi verildiğine,ülke topraklarının canla başla kazanıldığı hakkında derin bilgiler edindik. Masal Evi'nde Anadolu masallarının neler olduğu ve hangi karaker tanıdığımıza dair farkındalık oluştu.Masal Evi'nde Özlem hocamızın güzel anlatımı ile Piri Bey ile Bit Hatun Masalını can kulağı ile dinledik ve masalla ilgili yardımlaşma ve dayanışmanın öneminden bahsettik.Boyama etkinliği ile masalımızda karakterlerin ve kahramanların özelliklerini bahsettik.Masal Parkı'nda öğle yemeği için mola verdik.Topladığımız tüm enerji ile birlikte güzel havanın tadını çıkardık.Macera parkurunda doyasıya keyfini çıkardık.Koştuk,eğlendik.Masal evleri ve kahramanlarla fotoğraflarla çekinip gezimizi bitirdik.

Devamı

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MEZUNİYET TÖRENİMİZ

"Bizden ayrılıp mezun olan 5 yaş çocuklarımıza yüzlerindeki tebessüm solmasın,kalplerindeki sevgi hiç kaybolmasın, öğrenim hayatları boyunca başarı daima yanlarında olsun ve yollarının hep açık olmasını temenni ederim."  Bizleri bu mutlu günde yalnız bırakmayan İlçe Milli Eğitim Müdürüm Sayın Mehmet Akif TÜRK ,Şube Müdürüm Sayın Serkan KÖYLÜ ,ve salonu boş bırakmayan dolu dolu geçen özel günümüzde siz değerli velilerimize teşekkür ederim.                                                                                                                                                                                               Gülşah ÖĞÜT Okul Müdürü          

Devamı

YIL SONU EĞLENCEMİZ

Çocuklarımızın renkli gösterileri ,velilerimiz ve misafirlerimizin salonu doldurmasıyla, öğretmenlerimizin  enerjisiyle; 2022-2023 Eğitim öğretim yılını büyük bir heyecan ve çoşku ile  güzellikle bitirmenin mutluluğunu paylaştık.

Devamı

2022-2023 EĞİTİMİN SONUNA GELDİK!

Devamı

OKULUMUZ GÜLLERLE ÇOŞTU :)

Okulumuzun bahçesindeki güller açması ile rengarenk görüntü çıktı. Renkleriyle  ve mis gibi kokusuyla anaokulumuzun bahçesine ayrı bir hava bambaşka güzellik kattı.

Devamı

ÇOCUK KULÜPLERİNİN HERBARYUM ETKİNLİĞİ

 Akasya ağaçları ılıman iklimlerde kolay yetişen bir bitkidir. Ancak soğuğa ve kuraklığa dayanıklı olduğu için birçok bölgede yetişir. 600'den fazla çeşidi vardır. Baklagiller familyasından bir bitki olup yeşil yapraklıdır. Türüne göre beyaz, kırmızı ya da sarı renkli çiçekler açar. Çiçeklerinin görselliği ve güzel kokusu için yetiştirilir.Çocuk kulübü etkinliği olarak Akasya ağacını tanıdık. 

Devamı

ÇEDES PROJESİ HAYVAN DOSTLARIMIZ

Çedes Projesi kapsamında hayvan dostlarımızı unutmadık.Çevremizdeki canlı varlık sevgi,şefkatle besledik .

Devamı