Haberler

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİKLERİ

23 Nisan Çocuk Şenliği Haftası dolu dolu eğlenceli tamamlandı.

Devamı

23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİKLERİ

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ ÖĞRENCİ YAZAR BULUŞMASI

Dilimiz Zenginlikleri Projesi kapsamında 12.01.2024 tarihinde yazar Melih Enver ÖZKAL okulumuzu ziyaret etti.Kitaplarını tanıttı.Çocuklara hikaye anlatma,canlandırma,dramatizasyon etkinliklerini tamamladı.Öğrencilerimizin hikaye kitaplarını imzaladı. Yazarımıza teşekkür ederiz.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ HİKAYE CANLANDIRMA

Katkılarından dolayı Gevher Nesibe MTAL öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ETKİNLİKLERİ

Etkileşimli kitap okumada geçmiş deneyimlerle okunan öyküde geçen olayların anlaşılması, hedef sözcüklerin anlamlarının desteklenmesi ve farklı dil bilgisel yapıların kullanılması temeldir.  

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ AİLE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Dilimiz Zenginlikleri  Projesi kapsamında okul yürütme komisyonu tarafından Kasım ayı etkinlikleri olarak aile buluşmaları kapsamında zoomdan velilere toplantı düzenlendi.

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında 3 yaş grubu öğrencilerimize velimiz rehber ve psikolojik danışman  öğretmen Ahmet Ünal tarafından Mahremiyet Eğitimi konulu Türkçe dil etkinlikleri yapılmıştır.

Devamı

TEKNOFEST ADANA'DA

        TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2024’te Adana’da gerçekleştirilecektir Konuya dair detaylı bilgiler  https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/ 

Devamı

GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI:ÇİNİCİLİK

Türk Çinisi, iki bölüme ayrılmaktadır. Duvar Çinileri: Çini Sanatının ilk dönemlerinde “Kaşi” olarak nitelendirilirken, Batılılar tarafından “Tile-Art” olarak isimlendirilmektedir. Evani Çinileri: Tabak, kase, vazo, sürahi, bardak, kupa vb. seramik ürünlerinden oluşmaktadır.Kütahya Çinisi ve İznik Çinileri ‘sır altı’ çalışmalardır. İlk aşama olarak, desen tasarımı yapılacak formun bisküvileri hazırlanmaktadır. Daha sonra bisküvi formlar, ürünler, özel fırçalar ve su bazlı özel boyalarla oluşturulmaktadır. Konturu çizilen ve boyanan ürün, sır küpüne daldırılarak sırlanır ve sır küpünden çıkarılır. çini süslemelerinde genellikle kozmik düşünceleri ve inançları simgeleyen geometrik şekiller, bitkisel süslemeler ve hayvan figürleri, değişik renk kompozisyonları ile kullanılmaktadır. Renk kompozisyonlarında beyaz veya lacivert fon üzerine kırmızı, kobalt mavisi, turkuaz ve yeşil renklerin kullanımı geleneksel çinilerin karakteristik özelliğidir.Geleneksel çini sanatına karakterini veren ve onu koruyan en temel etmen; hammaddenin teminine, boyaların hazırlanmasına, üretim araçlarının yapım ve kullanımına, fırınlama süreçlerine, süsleme tekniklerine ve estetik anlayışlara ilişkin kuşaktan kuşağa aktarılarak yaşatılan bilgiler ve uygulamalarda kendini gösteren geleneksel zanaatkârlıktır.

Devamı

24 Kasım Öğretmenler Günü

Melek Sultan Anaokulu Müdürü Gülşah ÖĞÜT’ün 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı. Bu kutsal mesleğin sevgisini aşılayan ve onurunu gururunu yaşatan,bir güneş gibi insanların yolunu aydınlatan ve bizleri eğitim camiasının bir ferdi olarak yetiştiren tüm öğretmenlerimin 24 Kasım Öğretmenler Gününü  kutluyorum.Zor zanaat olmasına rağmen ilk günkü gibi heyecanını daima içimde yaşarak çevreme daha faydalı işlere imza atarak ve örnek bir kişi olarak çevreye duyarlı,saygılı,bir insan bir birey olabilme bilincini öğrencilerime aşılayarak ve bunu gaye edinmiş bir eğitimci olarak,Peygamber Efendimiz Hz Muhammed(sav)”İlim öğrenmek için yola koyulan kişiye, Allah cennete giden yolu kolaylaştırır.”[5] buyurmuştur“, Gazi Mustafa Kemal  Atatürk “ En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır“ çok saygın onurlu insanların yolundan takip ederek kutsal mesleğin içinde  bir eğitim neferi olmanın daima sevinci ,mutluluğu,onuru içersindeyim. Bu meşakkatli,çetrefilli ,zor ve uzun yolda yürüyen bütün engelleri aşarak kendini geliştiren ve mesleğine adayan ,hayatımızın neşesi ,geleceğimizi teslim edeceğimiz yarınlarımız ,ülkemizin bekasını yürütecek olan gözbebeği yavrularımızı büyük bir özveriyle ,sevgiyle ,mesleğinin ilk günkü gibi  heyecanı taşıyarak ,hoşgörüyle,sabırla,büyük bir emekle zahmetle yetiştiren değerli meslektaşlarımın ve eğitim neferlerinin öğretmenler gününü kutluyorum.Şehit olan ebediyete irtihal olan öğretmenlerin ruhları şad olsun.

Devamı

10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA PROGRAMI

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete ayrılışının 85 .yıl dönümünde saygıyla,minnetle,rahmetle anıyoruz.Ruhu şad olsun. Melek Sultan Anaokulu olarak bir anma programı düzenledik.                                                                                                          "Eğitim, kültür ve bilgi aydınlığa açılan en geniş penceredir. Eğitimdir ki bir milleti; ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder. En büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır."

Devamı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı 100.Yıl Kutlamaları

29 Ekim  2023 Cumhuriyet Bayramını 100. yılını coşkuyla,büyük heyecanla,neşeyle, sevgiyle kutladık.Bizlere vatanımızı,bayrağımızı,hürriyetimizi kazandıran ,büyük fedakarlıklar göstererek ve zorlukluklara ,yokluklara göğüs gererek büyük mücadeler vererek bütün savaşları zaferlerle taçlandıran Aziz şehitlerimiz,gazilerimiz ve büyük lider Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm cephelerde mücadele eden silah arkadaşlarının ruhları şad olsun ve onları minnetle saygıyla rahmetle yad ediyoruz.Onların evlatları olmanın gururunu yaşıyoruz.

Devamı

13 EKİM DÜNYA AFET RİSKLERİNİN AZALTILMASI GÜNÜ

13 Ekim Dünya  Afet Risklerinin azaltılması günü kapsamında okulumuzda 112 öğrenci ve 11 personel ile yangın tatbikatı yapıldı ve yangın eğitimi verildi. Çay Belediyesi itfaiye Amirliğine anlattıkları değerli bilgiler ve eğitime katkı sağladıkları  ,çocuklarımıza verdikleri hediyeler adına çok teşekkür ediyoruz.

Devamı

GELENEKSEL TÜRK EL SANATLARI:ÇÖMLEKÇİLİK

Çömlekçiliğin, göçebe kavimlerin yerleşik düzene geçmesiyle gelişmeye başladığı yapılan kazılardan anlaşılmaktadır. Anadolu’da ilk yapılan çömlekler Neolitik Dönem'e yani yaklaşık M.Ö. 7000'li yıllara dayanmaktadır. İlk dönem çömleklerin sargı-dolama usulü ile elde şekillendirildiği, pişirimin ise genellikle açık ateşte yapıldığı anlaşılmaktadır. M.Ö. 3000’li yıllarda çömlekçi çarkının bulunmasıyla çark üzerinde şekillendirme işlemi de başlamıştır. Yine aynı dönemde toprağın pişirilmesi için ilkel fırınlar kullanılmasına başlanmıştır. Günümüzde Menemen İlçesi'nde çömlekçilik oldukça gelişmiştir. Bölgeden elde edilen ve çömlek yapmaya elverişli killi toprak, özel havuzlarda çamur haline getirilip, süzülüp temizlendikten sonra belli bir kıvama gelene kadar kurutulur ve çark üzerinde elle işlenerek biçimlendirilir. Özel fırınlarda pişirilen çömlekler su sızmasını önlemek amacıyla sırlanır. Menemen'de kullanılan kil, sırlı ve sırsız ürünlerin bir pişirimde yapılmasına elverişlidir. Burada artık yedinci nesil tezgâhlarda, insan gücünün yerini elektrik motorunun aldığı görülmektedir. Menemen'de 8 büyük atölye bulunmakta, pek çok yörenin tersine yeni kuşaktan da bu sanatı öğrenenler çıkmaktadır.Yapılan işlerde küp, saksı, bardak, (küçük testi), testi gibi günlük kullanım eşyalarının yanı sıra turistik amaçlı hediyelik eşyalara da yer verilmektedir.

Devamı